PŘIHLÁŠENÍ / REGISTRACE

POSSESSED


POSSESSED (foto interpreta)
#151

Jeff Becerra (basa, zpěv)
Daniel Gonzalez
(kytara)
Claudeous Creamer
(kytara)
Robert Cardenas
(basa, zpěv)
Emilio Marquez
(bicí)


HUDEBNÍ ŽÁNR

Death / Thrash Metal

ZEMĚ PŮVODU

Spojené státy americké
San Francisco, California

VZNIK / STATUS

1983 / aktivní

V roce 1983 Torraoem (ex-Blizzard) a Susem založená thrash/deathmetalová formace pocházející z Bay Area. Na post zpěváka přichází Becerra, který po dvou měsících přebírá i basovou kytaru. Jako poslední je přijat Lalonde. Poprvé na sebe upozornili demo kazetou obsahující skladby „Death Metal“, „Evil Warriors“ a „Burning In Hell“ a koncerty v Ruthie‘s Inn 23. května 1984 (první veřejné vystoupení) a v klubech Stone a Mabuhay Gardens. Následuje pozvání firmy Metal Blade k natočení skladby „Swing Of The Axe“ na sampler Metal Massacre, v pořadí šestý. Koncem roku 1985 vychází debutový kotouč „Seven Churches“. Na druhé desce „Beyond The Gates“ se producentsky podílel Carl Canedy z Rods. Nahrávání proběhlo v Prairie studiích v severní Kalifornii. Na podporu kotouče cestují koncem roku v Evropě s Voivod a Deathrow. Na mini albu „Eyes Of Horror“ převzal producentské žezlo Joe Satriani, mj. učitel Lalondeho. Po odchodu Lalondeho k Blind Illusion se Possessed ve stejném roce rozpadají. V roce 1990 se objevují zprávy o obnovení činnosti Possessed díky Torraovi, který se spojil s basistou Robem Yostem (bývalý zpěvák u Desecration). Další reformace přišla o tři roky později - vedle Torraoa se objevují kytarista Mark Straussburg, basista Paul Perry a bubeník Walter Ryan. Po této sestavě zůstalo demo nahrané v režii Robba Flynna.

apab



Diskografie


Seven Churches 1985: Seven Churches 9/10
Beyond The Gates 1986: Beyond The Gates 8/10
The Eyes of Horror [EP] 1987: The Eyes of Horror [EP] 8/10
Agony In Paradise [live] 2004: Agony In Paradise [live] 8/10
Revelations of Oblivion 2019: Revelations of Oblivion 8/10
PŘIDAT ALBUM

Interpret | POSSESSED | Death / Thrash Metal | Hard Music Base

Menu



Podobné kapely


SCREAMING
Death / Thrash Metal
DAMNATION, THE
Death / Thrash Metal
INCERTAIN
Death / Thrash Metal

Fanoušci


godis9
200 bodů
anet7
140 bodů
nnekronomm
16541 bodů
kobra666
4599 bodů
destroyer666
102 bodů

ZOBRAZIT (19)

Poslední hodnocení


TERRIBLE HEADACHE
Der rote Baron
2019

obal



Doctor 6/10

DALŠÍ HODNOCENÍ



O NÁS
PRAVIDLA
KONTAKT



© 2008-2019. Částečné nebo úplné kopírování materiálů je možné pouze se svolením HardMusicBase.cz a odkazem na zdroj.

TOPlist