PŘIHLÁŠENÍ / REGISTRACE

Pivo, víno, kořka atd.



Pouze registrovaní uživatelé mohou psát příspěvky do diskuze.
25.9.2018 (18:27)

Punkoiar: Mnohem později v hospodě, spíš z legrace a bez šlukování. Stejně tak trávu. Jen pro pocit, že jsem součástí party.


25.9.2018 (16:43)

Eicherik: Nápodobně. Ale aspoň jedna cigareta někde na zakládce v keříku byla, ne?


24.9.2018 (18:55)

Nekuřák. Odjakživa.


23.9.2018 (20:03)

No, docela dobrá je asi ta IQOSka. Tam se ten tabák nahřívá a nepálí. Klasická, elektronická cigareta, do který nalejváš tu lahvičku s jedem, to je pochopitelně nehorázný svinstvo.


23.9.2018 (14:05)

Podzemák: Tohle téma je vo chlastu, ne vo hulení! Ale když už jsi to načal, tak já jsem nekuřák, ale jako největší svinstvo (co bych nikdy nevzal do huby) považuju ty elektronický cíga. Co si o nich myslíš?


23.9.2018 (11:26)

Zdarec!

Jsou mezi Váma nějaký kuřáci? Pokud ano, co čadíte?

Já hulil BAKARY, INKY, MARSKY, ale ty se přestaly vyrábět. Takže tu zůstaly jenom STARTky bez...

Potom jsem si začal cigarety balit, u čehož jsem zůstal dodnes. V podstatě už mnoho let zůstávám u modelu balenejch a jednou za čas, po vejplatě, PAMPELIŠKY, nebo SPARTY (kupodivu, ty modrý jsou lepší).

Opravdu dlouho, až do nedávna, jsem si balil černej TURNER, bez filtru.

Teďkonc mám nějakej domácí bio tabák od bulharskýho pěstile, je toho kotel a do konce roku mi to asi vydrží. Chvilku mi trvalo, než jsem si na to zvyknul, ale už to jedu bez problému. Strukturou to připomíná TARASE BULBU, kterej čadili naši dědové. Nicméně, to už hulím s filtrem.

Taky jsem si koupil takovou spešl japonskou špičku, která zachytává dehet. Funguje parádně. Když jí čistím, tak se nepřestávám divit, co jsem do sebe léta tahal za sajrajt.

Marunu už nehulím, nějak to přirozeně, s přibývajícími roky, vymizelo a přestala mě bavit...


7.4.2018 (15:01)

Myslím, že co kraj, to své oblíbené pivo. Zvlášť potom, co se kolem vyrojilo spousta regionálních pivovarů a příjemných hospůdek. Já mám dnes v sobě zatím tři lahváče Pardály (levná klasika, která neurazí) a tři čepované jedenáctky Ogar. Čekají mě doma dva lahváče Platany z pivovaru Protivín. Večer koncert Visáčů a ZNC. Visáči mě už neberou ani v deliriu, ale Znouze je kult napořád


7.4.2018 (10:06)

Všechno špatně, nejlepší je pelhřimovský Poutník 12 , záhlinický Hospodář nebo dalešický Kouřící králík a taková ryze hořká 12 taky není vůbec špatná.


6.4.2018 (23:55)

Nejlepší je trutnovskej Krakonoš, nebo pardubickej Pernštejn. Mám raději hořký piva. Ale nefiltrovanej Bernard z Humpolce je taky výbornej. Smíchov se dá ten nefiltr, jinak je to už hrozný svinstvo, no...


5.4.2018 (18:07)

Nejlepší je přeci Černá hora nebo Bernard a mezi nejhorší řadím asi ten smíchovský odpad.


24.6.2017 (14:51)

Pivo je dobrý. Ale jedině točený.


10.6.2017 (23:23)

Dneska (sobota 10. června 2017) jsem zavítal, společně s drahou polovičkou a s tchýní, znechuceně, do hypoše.

Velice mě překvapil bohatej výběr lahváčů. Okamžitě sázím do košíku patnáct hezounů dvanáctek z Pardubic - PERŠTEJN. Tohle pívo letos vyhrálo jakousi zlatou pivní pečeť. Hořký, ideální voltáž, plná chuť a krásně to do Vás zahhučí. Na léto úplnej ideál.

Po výlezu z výkladní skříně kapitalismu přendavám lahváče z košíku do, prý pevný, tašky zakoupený tamtéž. Bagáž s lahváčovou nadílkou si nandavám přes rameno, když tu se najednou ozve: "TTTRRRRRRH" a následně během pikosekundy: "BUUM, TŘÍÍÍSK, PRRSSSSKKKKK". Rozsekaný sklo na parkovišti a na kaluže piva se začaly slétávat vosy.

Zaručeně pevná taška v píči a z patnácti lahví jsem zachránil sedm...


3.2.2017 (23:27)

-3-2-2017- Krátký tah. 1x klobása s horčicí a chlebem, 0,5 litru Kofoly, 2x 0,4 dcl Tuzemák, 1x 0,4 dcl Becher, 4x Vratislavice 11, 2x Prazdoj před večerkou. - Bez konfliktu-



25.8.2014 (10:37)

A já v tu dobu jel už do práce.

Pepo tys na plech !!!

Pan Jiří Urban, neni jen zakladaátelem českého urbanismu thrash metalu, ale celkov=é slávy synů u nás



22.2.2014 (12:45)

Pivo se vaří už 8000 let a je starší než kalendář.


15.11.2013 (14:50)

Sekersson: To pivní menu jsem taky včera četl, v hospodě "U kocoura" v Místku, určitě znáš, skvělá hospůdka: http://www.cernykocour.com/index.php?id=1
Na tu 24% se těším již delší čas, v tom rozpise byla, včera ještě i v nabídce na webu pivovaru, dnes tam už není. Piva z Ostravice jsem ještě nepil, tenkrát jak jsem psal o tom výletě chcalo nebo co, tak jsme nešli. Buď zkusím tu petku, jak jsi psal v té vinotéce, až pojedu kolem nebo někdy v rámci výletu na Ostravici, teď to ale nějak časově nevychází. Do konce měsíce ještě čtyři akce, dovolená už žádná..


15.11.2013 (14:32)

Magua: Taky jsem zkoušel vojkovický speciál, ale Husara jedenáctku. Mňam mňam. Vojkovice mají celopodzimní pivní menu a vždy v určitém rozmezí se čepuje nějaký ten speciálek. Ta 24 by také měla být. Já na to koukal v úterý v hospodě u Toflů, kde mi dal číšník reklamní papírek s rozpisem. Ten papír jsem tam ale pochopitelně nechal na stole. Jo a jak Ti chutnaly pivka z Ostravice?


15.11.2013 (14:18)

Lidi, kdyby jste měli nějaké tipy na regionální, menší pivovary a hospody, kde se točí, dejte vědět sem. Třeba se to pak dá spojit v rámci nějakého výletu s menší degustací a bude to i důležitá informace pro ostatní, kdyby se v onom místě někdy pohybovali.
Včera jsem si zašel na polotmavý speciál Sametovou 17%. Je vařena v minipivovaru ve Vojkovicích k příležitosti Sametové revoluce, proto ten název a je výborné chuti. Kolem vánoc by se měla vařit speciální 24%(!), i když teď koukám, že z nabídky ze stránek pivovaru zmizela, tak uvidíme.


23.9.2013 (15:25)

Eicherik :jo fajn


23.9.2013 (14:02)

fidarka, steblohaf: Můžeme použít dělení, jako že steblohaf je "dolnák" a já "hornák".


23.9.2013 (12:06)

Čau kluci ,ček se aj zasměje ,já včera měla burčák Mullerku u bráchy,to ještě asi se ani nedá říct burčák druhý den po vylisování,takže v ranném začátku ,su v pohodě,ale poučení zní nepouštět se do větších akcí páč to může dopadnou ,tak jak píšete buď vrchem nebo spodem ,nebo oboje
Já osobně mám ráda víno červené,a nejraději svařák ,ale to vinaři nemají rádi,ale aj dobré svařák musí bét z dobrého vína


23.9.2013 (10:00)

Jo jo vobrat je to dobrej. Ale burčák už nechci vidět.


23.9.2013 (09:51)

A Ten vobrat se povedl ne?? Není o co star,není o co srát To rozhodně newopravim,má to kouzlo..


23.9.2013 (09:47)

No asi ne Po dobrom se máš posrat...Mezi náma,neni o co stár..Já vúl to koupil před Kauflandem v Havlbrodě(nějak mě osvítilo).A pak jsem byl ve službě ještě dva dny a šuškavý se dralo z lahve..Dvoulitrová měla objem na čtyři litry.pořád jsem tomu upouštěl vzduch a jakmile nastal čas práce freee,tak jsem to nechutným způsobem vylemtal a dokrmil.No a žiju?? Myslim že napůl furt jo .-)


23.9.2013 (08:41)

steblohaf: Já se po něm poblil, tak to asi nebyl dobrej. A to jsem ho koupil ve vinotéce.


22.9.2013 (23:19)

.-) Jako Džambulka? A nějakej Rychtář se našel? Já koupil nějakej burčák a kamarád mi řekl(poněvač těmhle nápojům normálně neholduju): Dobrej poznáš,když se po něm posereš!! Tak byl hodně dobrej....TEď ho léčím Australian Bush,moraváci asi pohrdnou,ale příjemný rudý


22.9.2013 (11:45)

Prohibice neprohybice tak jsme se zlili jak Džambulka. A když vám k tomu hraje Exorcistphobia tak to nemá chybu.


21.9.2013 (08:30)

Tak loni touhle dobou jsme tady měli velmi oblíbenou částečnou prohibici tak ať žije rum.


10.9.2013 (23:28)

Sekersson: Ten pivovar v Ostravici začal výrobu teprve letos, ještě jsem z něj opravdu nepil nic. V sobotu budu ve Frýdlantě, tak si zjistím nějakou knajpu kde se čepuje jejich pivo a snad vyjde čas se zastavit na menší degustaci.


10.9.2013 (10:58)

Magua: Ano nenadarmo se U Veličků na stěně píše: "Nebyl v Beskydech, kdo nebyl u Veličků" Já chodím na Lysou Horu obvykle přes týden po práci a to je u Veličků většinou prázdno. Přes víkendy je celá Lysá dost přelidněná, to není nic pro mě. Jinak Ryzák 11% je opravdu vynikající pivko! Ale určitě zkus i jakékoliv ze čtyř piv, která vaří v tom Beskydském Pivovárku v Ostravici (Beskydská desítka, Beskydský ležák, Zbuj a Beskydské hořké), taky dobrotka!


10.9.2013 (10:24)

sekersson: Ano, pivovar Koníček jejich pivo Ryzák 11% je asi to nejlepší, co jsem kdy pil. Okusil jsem tam i výbornou medovou 12% Čmelák a polotmavou 14% Sršeň. A vůbec vše co popisuješ rozhodně stojí za pěkný výlet.
A kdyby zde do těchto krajů přece jen nějaký dobrodruh zdáli zavítal, zmínil bych se ještě o hospodě U veličků, nejvýš položená hospoda pod Lysou horou (750 m n.m) fungující už od roku 1825. Někdy ovšem bývá oproti Ateliéru až příliš v obležení turistů. Ale není problém vzít škopek a odebrat se do lesa


10.9.2013 (08:01)

Magua: Jo jo, ateliér chalupa znám! Nejednou jsem tam popíjel a a kochal se krajinou Z mého kraje Vám všem můžu rozhodně doporučit pivovárek v Kozlovicích, kde si k pivku můžete dát i skvělá žebírka, pak určitě pivovárek Koníček ve Vojkovicích (tam taky skvěle vaří) a nyní i nově otevřený Beskydský Pivovar na Ostravici! No a nesmím zapomenout na Podhorský Pivovar v hotelu Beskyd ve Frýdlantě n.O. na náměstí. Celý okruh se dá v klidu objet za den na kole. Záleží tedy kolik si na které zastávce dáte kousků! Mimochodem po cestě se dá stavit i do velkého pivovaru Radegast v Nošovicích a zajít si tam na exkurzi.Tvrdý alkohol moc nepiju a když, tak je to můj domácí Kalvádos, který mi právě došel, takže už čekám až dozrajou jabka


9.9.2013 (06:35)

Takže pivo nejak nemusím,ale když je vedro, tak na žízeň si dám malý pivko,co letos mě chutná GAMBRINUS GREP,na bečkách pivo nepiju,raději víno nebo bavora .Víno, su sice z Moravy,ale nejak velkej znalec nejsem.Bílé a červené,dobré a špatné,mám ráda víno červené Rulanské modré,Modrý portugal,Vavřinec a v zimě miluju svařák ,jinak mám ráda dobrý kafe alžír s vaječným końakem


8.9.2013 (20:39)

Ohledně toho piva. Nesnáším Svijany, Ferdinanda a Černou horu. Jinak můžu skoro všechno. Nejraději mám asi Plzen. Rád si dám třeba Staropramen, Kozla, Březnáka, Krušovice... Ovocná piva si nedávám.


8.9.2013 (18:55)

Starman: Tak na Plzeň jsem zapomněl, to je jasná věc, Gambrinus někdy taky, když je nutno.
Z ovocných piv mě zaujalo pivo švestkové. Dávám ho v téhle horské hospodě, musíte zdolat cca 3 kilometrový kopec než se k ní dostanete, ale stojí to za to. V horách a pryč od lidí, tam bych chlastal pořád. Pokud byste se někdy ocitli v těchto končinách určitě tam zajděte: http://www.atelierchalupa.cz/


8.9.2013 (18:40)

No vidíš Magua a já mám třeba Budvar rád, Gambrinus mi přestal dávno chutnat, Staropramen je taky dobré pivo a Radegast mi nevadí. Plzeň je na mě hořká asi protože 12 % ale zajímavé je, že Velvet mi chutnal a ten měl ještě víc, To byl fakt samet, to pivo jsem si u nás dával vždycky než úplně vymizelo. A také někdy řezané. Co se týče těch ovocných piv, jsem byl unešen ze začátku, ověžující, ale když si dám 2-3 hubu mám skoro slepenou, takže občas grep jinak raději nic. Tož vše. A co se týče vína, je to vždy podle výběru jídla a případné přílohy.


8.9.2013 (18:00)

Jaké pivo tedy preferujete? Já nemusím třeba Budvar, s chutí si dám Radegast, Staropramen, Bernard, Ostravar a pak rád ochutnávám různá piva malých soukromých pivovarů.


8.9.2013 (17:25)

Myslím, že člověk nemusí být Moravák, aby poznal víno


7.9.2013 (20:27)

Magua: Vínu taky nerozumím. To nechávám moravákům. A ještě jsem zapomněl, na silvestra si dám šáno. A k tomu si pustím Dědka Josefa.


7.9.2013 (15:45)

Eicherik: Víno taky nemusím a moc se v něm nevyznám. Pivo to je jasná věc a občas nějakou tu lihovinu..


7.9.2013 (15:25)

Magua: Já nemusím víno. Jsem pivař. Ale na konci léta si dám burčáček a na Vánoce svařáček.


7.9.2013 (15:20)

Eicherik: No a už mám zase žízeň Miluju burčák


7.9.2013 (15:11)

Kdo si dá burčáček?


30.7.2013 (22:05)

No nějak nemužu usnout tak jsem si otevřel studený OSTRAVAR NEFILTROVANY..krásně studený a kalný..no v pátek bude i točený,zdravím vás přátelé


4.11.2012 (19:25)

Kurva taKOVEJCH hodin a žádnej ožralel. To jsem po tý prohobici oslenul?


26.5.2012 (07:25)

Připojím se do diskuze, já nedám dopustit na Svijany. Jinak co se týče zkoušení nových druhů, tak jsem ochutnal Fénixe,což je pšeničný pivo s pomerančem a moc mi teda nechutnalo. Dál třeba u nás v Krkonoších se dělá borůvkový pivo a ve Švédsku jsem měl jahodový pivo,chutnalo to jako šťáva,ale mělo to 6.5 % alkoholu :D


9.4.2012 (15:44)

Tak Extra hořký Radegast - patnáctku jsem již ochutnal (když kouknu na beerborce, vím dokonce kdy a kde). A také mne zaujala ta chuť, rozhodně bych také doporučil. Každý je odkojen asi něčím jiným, v mém případě to byl Nektar (dnes Dudák). Spousta lidí na toto pivo nadávala ale vězte, že do dnešní doby učinilo velký pokrok a zejména ležáky ze Strakonického pivovaru jsou myslím dosti dobré. A co mne za poslední dobu nejvíce chutnalo? Totálně mne dostala Sládkova patnáctka z dvorního pivovaru Chýně. Lepší pivo jsem snad nikdy nepil! Mezi má oblíbená piva patří hlavně to z Kouta na Šumavě, Bernard, Chodovar a spousta dalších. A zkoušení cizích značek mám také moc v oblibě


9.4.2012 (12:34)

Ano připojuji se k partě, já mám také nejraději pivo! Vzhledem k tomu, že bydlím pár kilometrů od Nošovic, tak jsem takřka odkojen Radegastem na kterého nedám dopustit! No ale rozhodně nejsem žádný patriot, piju veškeré druhy piv co jsou k mání a když jsem v cizích zemích či krajích zkouším všechny tamní značky. Zkrátka mám rád různorodost. Momentálně bych Vám všem doporučil extra hořký Radegast, speciální várku, jenž se bude vařit asi jen do května! Má sice vyšší obsah alkoholu, ale je to opravdu velká dobrota!


9.4.2012 (09:17)

Ten fotbal,to sem nepatří,sledoval jsem přenos a nechal jdem se unést..sorry Přémo
.Já mám také nezraděj pivo,a z toho,co je teď kolem mne nejvíce dostupné,tak asi Bernard,Plzeň,Kácov,Kozel..


8.4.2012 (21:41)

No vida, toto téma mě také zajímá. Jsem fanouškem kvalitních piv. Zná někdo beerborce? Já tam funguji už více než rok. Je to milá statistika kde si vedu která piva jsem pil a kde...

http://www.beerborec.cz/

Sekersson: Fotbal a vše kolem něj mě absolutně také nezajímá. Kalvados mám z vlastních jablek také a používám jej pouze jako prevenci (lék). Tvrdému nijak zvlášť neholduji, jsem především pivař (FUCK OFF Gamabrinus!)


8.4.2012 (19:53)

Fotbal i jiné míčové hry jsou mi zcela cizí a vůbec mě nezajímají, ale pití mi cizí rozhodně není! Zrovna zkouším letos vypálený kalvádos a povedl se věru výtečně! Není nad to udělat vlastní kvas a ten pak vypálit u léty prověřených expertů. To snad ani není alkohol, ale lék. Samozřejmě podávaný jen v malých dávkách, to pak neuškodí v jakémkoliv množství!


8.4.2012 (14:38)

steblo: čoveče, nechlastej.. ...a hlavně sem netahej PROSÍM Spartu, která opravdu na někoho může působit jako červená na býka.. Díky.


7.4.2012 (23:19)

A dobře to dopadlo,ale zítra už naprostá střízlivost .


7.4.2012 (19:40)

Sparta kuwa gooooollllllll


7.4.2012 (04:28)

a je to v prdeli totál všechno a čtyři lahváky navrch a mám žízeň . Pro tohle nenajdu ani zasranýho smajlíka..


7.4.2012 (02:53)

Tak a jsou tam všechny . Dobrou kamarádi-


6.4.2012 (21:29)

A dvě petky jsou v perkely.


6.4.2012 (16:02)

Zrovna teď jsem se vrátil z nedalekého Benešova.Nebyl jsem líný zajet do pivovarské prodejny,protože zrovna prodávají velikonoční černý nefiltrovaný ležák s obsahem 4.5% alkoholu,jehož čtyř petlahví jsem se stal šťastným vlastníkem a pomalu je začínám kousat.Dobrota...


6.4.2012 (15:58)

Jelikož ne jen hudbou živ je rocker a jak vím z vlastní zkušenosti,mnoho rockerů má k tomuto tématu blízko,založil jsem tohle témátko.Pište prosím doporučení na to,co máte rádi,nebo své zkušenosti s alkoholem,kdo jste vyloženě abstinent,kdo vyléčený alkoholik,kdo občasný,nebo kdo úplně totální a regulérní


Volná diskuze | Hard Music Base

O NÁS
PRAVIDLA
KONTAKT


© 2008-2022. Částečné nebo úplné kopírování materiálů je možné pouze se svolením HardMusicBase.cz a odkazem na zdroj.

TOPlist