PŘIHLÁŠENÍ / REGISTRACE

Vaření



Pouze registrovaní uživatelé mohou psát příspěvky do diskuze.
6.6.2018 (21:40)

No jo, škoda těch klasickejch zakouřenejch hospod, kam člověk zašel na pivo, na karty a kde se hrávalo na harmoniku... To už se bohužel asi nevrátí.


6.6.2018 (21:33)

Ať si každej žere co chce, klidně i moje polovička, když mi v troubě peče bůček.

Mě spíš vadí, že mizej klasický stánky s klobásama, nebo domácíma langošema, a pívem v kelímku. Zavíraj se klasický hospody, který nabízej tradiční hotovky. Dneska je to samá pizza a cola a v hospodě samý kraviny, hovadsky servírovaný, předražený, nedochucený, nepřirozený...

Nejraději mám Dršťkovku, Koprovku a čočku s klobásou, nebo slaninou.


5.6.2018 (17:29)

Magua: Přesně! Jen musíš dávat pozor, aby Ti k tomu neinklinovala manželka, to by byl průser.


5.6.2018 (16:02)

To je určitě zas nějaký trend jako to bio, všichni mají padesát kilo i s batohem a myslí si, že žijou zdravě a jsou in.
Zlatá svíčková, guláš a vepřo, knedlo, zelo


5.6.2018 (10:18)

Není nad klasickou českou kuchyni (knedlíky apod.)! Leze mi na nervy, jak teď všichni frčí na "raw stravě", "super potravinách", atd. Co si o tom myslíte?


23.11.2014 (10:14)

No tak letos, díky přemíře práce, jsem trochu zaspal. neb příprava mého oblíbeného dezertu má být šest neděl před vánočními svátky. Tak že jsem tedy koupil nektarinky, které jsem dostatečně umyl ve vlažné vodě. Poté jsem je napíchal špejlí, aby pouštěli štávu a sami byli schopny šťávu přijímat. Celé je tedy narovnávám do sklenice a zalévám rumem. Francouzký recept sice uvádí koňak, ale mě rum přijde voňavější. Takto by se to tedy mělo nechat těch šest neděl v temnu a chladu nechat uležet. Tenhle dezert má hned dvě využití. Rozpůlené ovoce se šlehačkou a strouhanou čokoládou je fajnová věc na lžičku, ale máte i slaďoučký likér k pohádkám.


22.12.2013 (13:11)

tvl Eicherik To mělo být ve vtipech ne? Tys mi dal Prej "dobrou chuť"


22.12.2013 (12:52)

Už dlouho jsem chtěl přispět do této rubriky, ale dlouho jsem nevěděl čím, protože uvařit umím jen čaj. Tak nakonec to vyhrál ten čaj.
Návod na přípravu černého čaje:
Nejprve dáme vařit vodu. Doporučuji rychlovarnou konvici, odpadá tím riziko, že připálíte vodu. Mezitím si připravíme hrníček a do něho vložíme pytlík čaje. Jako ortodoxní blackmetalista doporučuji čaj černý. Dále můžete do hrníčku vložit kostku nebo několik kostek cukru pro oslazení. Já doporučuji bez cukru, chut čaje bude výraznější. Nakonec do hrníčku vložíte lžičku, kterou ten pytlík čaje zatížíme. Mezitím se nám uvařila voda v konvici a čaj v hrníčku zalejeme. Čaj necháme louhovat 3 - 4 minuty. Já někdy louhuji i déle, ale není to zdravé. Po ukončení louhování pytlík z hrníčku vylovíme a hodíme do koše. Poté můžete do hrníčku stříknout několik stříkanců citronku nebo limetky. Na úplný závěr čaj zamícháte lžičkou a můžete podávat.
Přeji dobrou chut.



20.12.2013 (11:55)

Vánoce jsou svátky obžerství a každej, nebo spíše každá hospodiňka se předvádí kolikatero cukroví má již napečíno. Já dávám přednost po vzoru našich předků mnohem običejnějším záležitostem. Teď jsem dodělal tlačenku z hrachu. Recept je naprosto jednoduchý. Po nutném vymáčení hrachu jej dáte vařit. Po uvaření dáte asi čtvrtinu stranou a zbytek rozmixujete. Potom vrátíte co jste odebrali, přidáte na drobno pokrájená dopředu uvařená vejce, nakládané okurky a třeba i pokud někdo má tak feferonky. Vše je zároveň k vůli batevnosti tlačenky. Samozřejmě nesmíte zapomenout na přidání tuhnoucí hmoty. Tady spousta lidí využívá různých přípravků. Já jsem pro tentokrát použil pudink.


10.11.2013 (19:16)

Když jste u té mikrovlnky, tak jste mi připomněli událost, která se stala asi před rokem. Synovec kamarádky mé ženy nechtěně namočil křečka a s dobrým úmyslem ho usušit ho do té mikrovlnky strčil. Nemusím ani vyprávět dál, co se pak stalo. Chudák křeček
Bohužel to není anekdoda


10.11.2013 (17:28)

No tak to je teda fakt umělec. Ale i mistr tesař se utne a i mě se zadařil dobrej kolaps. Jednoduchá odpolední svačinka je prostě dát na talíř sekanou, něčí, čímkoliv poházet, nebo ji potřít taveným sýrem a přikrýt plátkovým sýrem. Pak to vrazit do mikrovlnky a nechat ohřát tak aby se sýr simpaticky rozpustil. Jelikož jsem milovník smradlavých sýrů, tak po vyndání z mikrovlnky jsem to třeba ještě poházel pokrájeným romadurem, který se na teplým jídle samovolně roztavil. Ovšem jednou jsem to nějak nezaregistroval a dal jsem to do mikrovlnky i s tím romadůrem. Smradu jak v Cařihradu, kuchyň nevyvětratelná, mikrovlnka na vyhození a já na vydědění.


9.11.2013 (22:39)

Tak brácha je taky umělec. Vařené vajíčko ohříval v mikrovlnce, kdy následně do vejce kousnul a rozžhavený žloutek se mu rozstříkl po celé hubě. Nejvíce to samozřejmě odnesly pysky, které měl plné puchýřů a vypadal tak, jak kdyby se cucal s kulmou na vlasy. Kupovaný plátky polský sekaný, která obsahovala maso jen v podobě 10ti % mleté vepřové kůže, pekl v troubě bez tuku až do úplného zuhelnatění a kuchyň se tak po 40ti minutách změnila v bojové pole po chemickém útoku.


9.11.2013 (05:32)

Tak ono se v kuchyni dá zažít spousta legrace, ale člověk se spíše zasměje cizím nezdarům. Tak dám do vínku hystorku své známé, jejíž manžel je v kuchyni dle jejích slov absolutní trdlo. Jelikož se rozhodl její potomek přijít na svět nečekaně o něco dříve, tak nestihla svému mužíčkovi předvařit nějaké pochutiny na pár dní dopředu, jak měla původně v plánu, aby novorozenci nezemřel otec hlady. Tak mu alespoň nařídila, aby si alespoň udělal polívku z pytlíku, aniž by tušila, že pan inženýr nedokáže ani tohle. Ten jednoho rána po bujarých oslavách narození nositele jeho jména, došel k názoru, že by mu slepičí polívka z pytlíku po ránu mohla udělat dobře. Jenže obsah sáčku nenasypal dle návodu do 3/4 litru vody, nýbrž do 3 až 4 litrů vody. Chuť si můžete domyslet sami.


8.11.2013 (15:01)

Zkušenost to neni má Vtip jsem nedávno někde četl.




8.11.2013 (13:25)

Crippled Reverend :Super aj u teho vaření se ček nasměje ,aj ten hantec skvělej ,ale když můj donésl domů nutriu,tak mě smích rychle jaksi přešel ,nevíte nekdo nejaké skvělej recept ,aby se to dalo jíst,když ju vidím ,tak nevím jak tu kurvu dostanui do trouby a ještě nečém přikrét .


4.11.2013 (16:04)

Krocan na pivě.
Koupíme pětikilového krocana (asi pro šest osob) a basu piva.
K tomu sůl,pepř, olivový olej a proužky špeku.
Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Nalejeme si sklenku piva a připijeme na úspěch díla.
Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dvě bleskové půllitry a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si
další tři lahváče. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme.
Občas se chopíme flašky ppivase a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm lauhváčůů a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu kurvu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa rrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!!

Príští den po vydatném spánku sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.

Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření!


3.11.2013 (15:10)

Zajímavý nápad Pepo, sice si z ovoce nakládám pouze utopence a hermelín, ale v tom rumu to může být zajímavé. Zatím budu rum užívat přes zimu čistý a jakmile se něco urodí, budu postupovat dle předchozí rady. V lese většinou hledám pouze houby, ale je mě líto je trhat, tak je tam mnohdy i nechávám, abych je nerušil.


2.11.2013 (19:09)

Tak jelikož jsmeš narazili u jedný recenze na téma alko zavařování, či nakládání ovoce do alkoholu, tak sem přihodím jednoduchej recept, které sám rád využívám.
Tak ten je pro ty, co milují procházky přírodou (jako třeba Magua), Ale nejsou náruživámí sběrači přírodních plodů. Je sice po sezóně a tenhle recept není aktuálni, ale může to být jako inspirace pro příští rok. Oficiálně já tomu podle jednoho receptu říkám "Bavorský kotlík". Ono to těch názvů je povícero a záleží na destinaci a na druhu alkoholu. Prostě sračí sbírat lesní plody, sem týmhle ty a sem támhle to. Prostě se to zalívá následně alkoholem, a je jedno, jestli brendy (Irsko), koňakem (Francie), a nebo mým oblíbeným rumem. Prostě se sbírají lesní plody po celé léto a zalévají se rumem, aby byly plody pořád pod hladinou. Od poslední vrsrvy plodů je dobré to nechat alespoň šest neděl vyzrát a poté se může konzumovat. Může se to jíst samotné jako kompot a už jse viděl z toho dělat i čaj. Ovšem takhle nakládané lesní plody jsou luxusní jako ozdoba zmrzlinového poháru. Zejména vanilkového, který tomu dodá zajímavou dobrodružnou chuť pro řidiče jakých koliv vozidel.


12.10.2013 (21:15)

Víte jak se dělá fialová zelňačka?
To si prostě za úplně jiným účelem koupíte červený zelí. Potom přijede návštěva na noc a poručí si zelňačku a jelikož není k dispozici zelí bílé, tak použijete zelí červené. Pak prostě klasickej recept, do kterýho vám červený zelí začne pouštět barvu, až výsledný produkt dostane nádherně fialkovou barvičku. Člověk by řekl, že se podobná barva musí dětem zamlouvat, ale místo toho jsem slyšel "Strejdo, ty jsi dobrej kuchař, ale do tohodle nejdu.".


30.9.2013 (20:50)

Upozornění! Když budete děkat štrůdl z pivního těsta, tak stačí dvě deci na dávku těsta. Nemusíte kvůli tomo kupovat deset piv jako já.


30.9.2013 (20:47)

Tak kámoška (milenka) mi vnukla nápad, když tak strašně rád vařím, ať se podělím o nějaké ta zvláštní recepty, které donutí člověka vařit způsobem co dům dal.
Tak samozřejmě všichni znáte to , osmahnout cibulku ,oresrovat játra a přidat vývar. No tak zkuste rychle osmahnout česnek (dlouho ne, jinak vám netradičně zhořkne). Na to teda přihoďte játra na restování velmi prudké, aby jste je mohli zárove%n i osolit a okořenit a místo jakéhokoliv vývaru to zalejte lákem od okurek, který tam stejně potom přidáte. A máte játra (jakkoliv) trochu jinak.
Samozřejmě příloha dle libosti.


Volná diskuze | Hard Music Base

O NÁS
PRAVIDLA
KONTAKT


© 2008-2022. Částečné nebo úplné kopírování materiálů je možné pouze se svolením HardMusicBase.cz a odkazem na zdroj.

TOPlist